Efter Limmud är före Limmud!

Efter att ha kommit hem från en intressant och framgångsrik Limmud Stockholm där vi träffade många kända och bekanta ansikten, bl a ett helt gäng av malmö- och lundabor som har tagit sig till huvudstaden för att uppleva Limmud Stockholm, gäller det nu att ta tag i vårt eget arrangemang, vår alldeles egna lilla LundaLimmud som ska äga rum den 4 mars 2012. Med många färska minnen och starka intryck från Stockholm går det alldeles utmärkt att samla den kraften vi behöver för att ro i hamn vår LundaLimmud. (Vad det är för något, en Limmud, kan du läsa här eller här eller här.)

Under dagarna i Stockholm har listan av föredragshållare blivit längre. Bl a har Anna Silverman, en sångerska från Polen som just nu går OYP på Paideia sagt ja till att komma ner till Lund för Shabbat Limmud den 2 och 3 mars. Även Adam Cwejman har bokat upp den helgen i Malmö-Lund området för att kunna vara med på vår Limmud. Dessutom har även lundabarnet Isak Nachman instämt i att komma ner till hemstaden för att hålla ett föredrag här. Och ingen mindre än Benjamin Gerber är också på väg att stödja vårt arrangemang.

För att inte glömma alla de som sedan tidigare meddelat att de var intresserade av att vara med i LundaLimmud: Artur Buchman och Elias Ole Tetens Lund från Danmark, Jehoshua Kaufman från Malmö, våra alldeles ”egna” Rebecca Lilian och Jan Schwarz som sedan sina första dagar i Lund blivit några av LundaLimmuds eldsjälar, våra egna Gunnel Herz Stres som kan tänka sig förgylla LundaLimmud med en utställning av sina alster samt Jeremiah S. Richter som kommer vandra genom historien. Och det hoppas att det blir några fler!

Och så är vi i kontakt med Walter Rothschild And The Minyan Boys från Berlin samt med lundabandet Dibbukim som rockar loss på jiddisch. Har vi tur så hittar även en av världens främsta trombonister ett glapp i sin fullspäckade almanacke, Elias Faingersh.

Nu på söndag, kl 10 är det frukostmöte i LundaLimmuds tecken i JCL:s lokaler i form av ett litet knytis där alla som vill och kan bidra till vår LundaLimmud är välkomna. Där ska vi planera vidare och börja finslipa vår LundaLimmud.

Välkomna * Velkommen * ברוכים הבאים * Welcome!

One Response to Efter Limmud är före Limmud!

  1. Janine och Roger Sages skriver:

    ja som sagt Roger eller/och jag kan vara med att ta en timme någonstans om Turkiska judar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: