Full rulle i Lund med omnejd

Sent kom våren men den kom. Och så är det även full rulle på det judiska håll runtom i Lundatrakten samt i Malmö och Köpenhamn. Under de närmaste veckorna är det en massa olika arrangemang som ska locka folk till de judiska centra i Lund, Malmö, Köpenhamn och annorstedes. Kolla upp själv i vår kalender och anmäl dig till det som passar dig bäst.

Först på schemat såklart är det Lag baOmer som firas såväl i Malmö samt i Höllviken.

Den 5 maj anordnar JCL en fixardag för att fräscha upp lokalerna på Klostergatan. Alla händiga personer, men även dem som inte är så händiga, men ändå vill bidra till verket är hjärtligt välkomna.

Ett par dagar senare, den 8 maj, firas Jerusalemsdagen i Lund med knytis i Stadsparken. Och så är det redan Shavuot med händelser i både Lund, Malmö och Köpenhamn.

Den 15 maj, andra dagen Shavuot, får JCL besök av Artur Szulc som ska presentera sin nya bok om Warszawagettot där han berättar om sina nyaste forskningar i om upproret i Warszawas getto 1943.

Dagen därpå ägnas åt den judiska historien i Lund då vi ska gå på vårens sista stadsvandring i Nöden, Lunds fd judiska stadsdel.
Och så bjuder JCL på vårens sista Kabbalat Shabbat den 24 maj.

Parallelt till alla dessa händelser pågår såklart cirklarna med Talmudstudier på söndagar, måleri på torsdagar och litteraturcirkel på en av tisdagarna samt regelbunden gudstjänstverksamhet i både Malmö och Köpenhamn.

Och bland allt detta så har även ÖresundsLimmuds styrgrupp för avsikt att sparka igång förberedelserna för nästa års ÖresundsLimmud ÖLØ 2014 som med stor sannolikhet kommer att sätta den danska huvusdstaden på Limmuds världskarta.

Närmare information om de olika evenemangen hittar du i vår kalender.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: