Sommarutflykter i judiska fotspår

Sommarutflykter 2013

Richter's mångsyssleri på svenska

I samarbete med Judiska centret i Lund anordnar vi i sommar endagsutflykter i judiska fotspår. Tre stycken ska det bli under dessa tre månaderna. Kostnaderna för resan ska då täckas av ett litet bidrag. Ett eventuellt överskott kommer då JCL tillgodo.

***

Helsingborg första den 1 juli! 

Redan den 1 juli ska vi anlöpa Helsingborg och ta en runda i judiska fotspår där. Tidigt på morgonen ska vi ta tåget till Helsingborg där vi tittar oss omkring och letar upp fotspåren efter Helsingborgs judar med hjälp av medlemmar i Nordvästra Skånes judiska församling. Sedan ska vi äta en bra matbit på staden. Och sedan finns det utrymme att utforska staden på egen hand eller ta sig över till Helsingør för att ta en titt på Kronborgs slott eller den nya stålmannen som sedan i höstas står i hamnen där och konkurrerar med Köpenhamns havsjungfru. Närmare information får du vid anmälan.

View original post 366 fler ord

One Response to Sommarutflykter i judiska fotspår

  1. jesteric skriver:

    Tyvärr var intresset svalt i år för dessa utflykter som ju också var en nyhet i programmet…. Så utflykterna till Helsingborg och Rostock blev (resp blir) aldrig av, men Köpenhamn finns det fortfarande möjlighet att nappa på. Och så finns det ju en möjlighet att fortsätta med denna nya tradition nästa år och då står Karlskrona med Sveriges äldsta judiska grav längst uppe på prioriteringslistan – och Rostock såklart igen. Helsingborg får vi besöka någon gång emellan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: