Ge oss din berättelse

Sedan hösten 2011 genomför Judiska centret i Lund regelbundna rundvandringar i lundastadsdelen Nöden, för närmaste tillfälle efter Kulturnatten kolla kalendern, som under snart hundra år var en unik stadsdel av Lund eftersom det fanns en stor judisk minoritet i stadsdelen. Under våra vandringar följde vi dessa människors fotspår.

Det finns redan åtskilliga berättelser om Nöden och dess invånare under perioden 1860-1945. Nu vill vi ta nästa steget och samla berättelserna från Nöden, berättelser som har gått vidare i familjerna, berättelser som går än idag och vi vill att ni som har upplevt eller vars föräldrar, släkt och vänner har upplevt Nöden under denna period ska berätta dem.

Vi vill samla dem och göra dessa berättelser synliga, användbara, läsbara i en bok eller en databas där kommande generationer kan läsa om hur det var att bo i Nöden, hur vardagen, hur de vardagliga mötena mellan kulturer och religioner i Nöden såg ut under denna period.

Kontakta oss på Judiska centret i Lund via synagoga@jcl.se eller via JCL:s hemsida så får vi se hur vi kan göra för att samla in just din berättelse.

jcl logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: