Channukkah stundar

Channukkah närmar sig. Och detta visar sig i en del aktiviteter som börjar kasta sina skuggor redan nu.

På kvällen den 17 december tänder föreningen Chabad channukkijahns andra ljus på Stortorget i Malmö. Den 18 december blir det Channukah i Byen, dvs på Rådhuspladsen i Köpenhamn, samtidigt som Karavan Chanukkah anländer till Malmö samma kväll. För mer information kontakta Malmöförsamlingen resp Chabad Danmark.

Söndagen därpå blir det då dags för Channukkahfest i Lund. Det föreslagna programmet ser ut enligt följande, men justeringar kan göras och det är arrangörernas mål att det bl a är du som bidrar till att festen blir en succé:

12-14 Rundtur i Nöden i Channukkahs tecken, Start vid turistbyrån, ansv. JCL
15-17 Familjecafé med pyssel
17-18 Chanukkijahtändning på Stortorget, ansv. JCL
18-22 Samkväm med dans, jam session, sufganiot och latkes mm

Föreslagsvis vegetariskt-milchikt knytkalas. Läs mer om eventet här. Vill du veta ännu mer kontakta Judiska centret via JCL:s hemsida.

Den 21 december blir det då också Channukkahfest hos Shir Hatzafon i Köpenhamn.

JCL:s alldeles egna channukkijahn står redo i Lund

JCL:s alldeles egna channukkijahn står redo i Lund

One Response to Channukkah stundar

  1. jesteric skriver:

    Nu är det snart dags för Channukkaheventet i Lund. Judiska centret bidrar till fetsen med att hyra lokal på Lilla Caféet i centrala Lund, Lilla tvärgatan 2. Dessutom bidrar JCL med 500 kronor som avses först och främst till pyssel med barnen på eftermiddagen. JCL:s alldeles egna channukkijah framställs traditionsenligt av Henryk och tänds kring kl 17. Efter den lilla ceremonin på Stortorget bjuder JCL på sufganiot till folket på Lilla caféet och därefter har vi lokalen fram till cirka kl 22 för att fira cannukkah på det sättet vi vill. Har du alltså lust att vara med anmäl dig gärna till festen här eller via http://www.jcl.se. Meddela också till vilken del av eftermiddagen du anmäler dig och på vilket du kan eller vill bidra, kanske med något pyssel, en liten mumsig kaka eller något gott att dricka, eller så är det kanske du som kan bidra till kvällen och underhållning med lite hemmagjord musik, en sång eller annan form av underhållning som du vill visa upp. Festen blir den vi gör av den och du är välkommen att bidra till den. Så tveka inte, hör av dig och anmäl dig till årets judiska evenemang i Lund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: