Fullspäckad höst på JCL

Nu har vi satt fart på höstens aktiviteter på Judiska centret i Lund igen. Kick-off har varit redan i augusti och den 1 september sattes igång en ny Talmudcirkel under Rogers ledning. Cirkeln hålls varje söndag kl 10. För mer information kring Talmudcirkeln kontakta info@jcl.se.

Sedan är det snart dags för Kulturnatten i Lund den 21 september där JCL bidrar med en rundvandring i Nöden som startar kl 18 utanför Vårfruskolan på Råbygatan. Därefter tänder JCL Havdala på Domkyrkoforums innergård kl 20. Det behövs ingen föranmälan till rundvandringen eller havdalatändningen. Sedan visar biografen Kino Anna Nachmans film om Nöden En shtetl i Lund kl 20.30. Till denna behöver man föranmäla sig via Kinos hemsida.

En vecka senare drar De stora högtiderna igång. JCL välkomnar den Frankfurtbaserade amerikanska kantorn Leah Frey-Rabine som guidar deltagarna genom både Rosh haShana och Jom Kippur. Mer information publiceras på hemsidan när det närmar sig. I samband med Chagim kommer vi fira Shabbat den 27/28 september samt Shabbat Shuva den 4/5 oktober med Kabbalat Shabbat på dessa två fredagar kl 18 och Shacharit på lördagarna kl 10.

Sedan blir det ytterligare Kabbalat Shabbat ungefär en gång ommånaden framöver.

Även Sukkot står inpå knuten. JCL kommer att anordna en kväll i Lövhyddofestens tecken. Mer information om detta publiceras även det på hemsidan när det närmar sig.

Ytterligare en höjdpunkt väntar efter Sukkot: Salomon Schulman står reda för att komma till oss och berätta om sina gärningar. Inget datum är spikat än, men vi publicerar information på vår hemsida så fort saker och ting är bestämda.

För mer information om Judiska centrets aktiviteter kolla gärna hemsidan http://www.jcl.se eller kalendariet på den här sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: